محل تبلیغات شما


راز آبشارهای قطب جنوب که به رنگ خون هستند

راز آبشارهای قطب جنوب که به رنگ خون هستند 

آبشارهایی در قطب جنوب دیدن شده اند که رنگ قرمز دارند،پس از تحقیقات گسترده دانشمندان بالاخره راز این خونین رنگ بودن کشف شد. سرانجام بعد از گذشت 100 سال، معمای آبشارهای خونین قطب جنوب حل شد. ذرات آهنی موجود در آب‌های شور در زیر یخچال تیلور، خاطر اصلی این پدیده معرفی شده‌اند!

 

هنگامی که نخستین کاشفان قطب جنوب در سال 1911، متوجه اثراتی از آب‌های قرمز رنگ بر روی صخره‌های سنگی در قطب جنوب شدند، گمان می کردند که جلبک‌های قرمز رنگ خاطر اصلی این پدیده باشند. این مکان به سرعت با عنوان آبشارهای خونین» نام‌گذاری شد، اما اکنون با گذشت نزدیک به 106 سال از این اکتشاف، مشخص شد که خاطر این پدیده نه خون هست و نه جلبک‌های قرمز!

 

در واقع، آبشارهای خونین قطب جنوب ، حاصل جوشش آهسته‌ی آب‌های شوری هست که حاوی ذرات آهن میباشند. ذرات آهن موجود در این آب‌ها، با قرار گرفتن در همجواری هوا، واکنشی را همانند زنگ‌زدگی آهن از خود نشان می دهند. این منطقه، دارای منابع آبی ترکیب شده با نمک هست، اکنون زمین‌شناسان پیروز به کشف منبع اصلی نمک در آب‌های این منطقه شده‌اند.

 

یک مطالعه اخیر توسط محققین دانشگاه آلاسکا در فربنکس، منشا اصلی آبشارهای خونین قطب جنوب را به یخچال‌های طبیعی که قدمتی 1.5 میلیون ساله دارند معرفی میکند.پدیده‌ی آبشارهای خونین قطب جنوب ، در انتهای شمالی یخچال تیلور Taylor Glacier» و در امتداد 100 کیلومتری کوه‌های ترنس آنتارکتیک Transantarctic Mountains» رخ می دهد.

راز آبشارهای قطب جنوب که به رنگ خون هستند

زمانی که یخچال تیلور، در حدود 1 میلیون سال پیش در سراسر قطب جنوب گسترش پیدا کرد، یک دریاچه‌ی آب شور را در زیر لایه‌هایی از یخ و برف به دام انداخت. در این شرایط، آب‌های شور متمرکز شده و میزان نمک در آنان به مقدار قابل توجهی افزایش پیدا کرد، تا جایی که مقدار نمک بسیار چندان، از انجماد آن پیش گیری کرد.

 

این دریاچه‌ی نمک سرانجام راهی به بیرون پیدا کرد و در میانه‌ی مسیر خروج، ذرات آهنی موجود در سنگ‌های زیرین را نیز با خود همراه نمود. در این حالت، ذرات آهن موجود در این آب‌ها با قرار گرفتن در همجواری هوا، پدیده‌ی آبشارهای خونین قطب جنوب را برای ناظران به نمایش می گذراند.

 

به منظور درک بهتر محل جوشش این دریاچه نمک و نحوه خروج آن از بین یخچال تیلور، دانشمندان از یک تکنیک راداری، موسوم به رادیو اکو RES» بهره گیری کردند که معمولا برای بررسی یخچال‌های طبیعی از آنان بهره گیری میگردد.

راز آبشارهای قطب جنوب که به رنگ خون هستند

جسیکا بجلی Jessica Badgeley» بعنوان محقق ارشد در این مطالعه می گوید:نمک موجود در این آب‌ها، با تقویت کنتراست رنگ‌ها توانست این کشف را امکان پذیر سازد.دانشمندان، آنتن مربوط به رادار RES را در سراسر این یخچال در یک الگوی شبکه‌ای شکل حرکت دادند. این عمل، انچه در زیر این یخ‌ها در جریان هست را به عکس کشید.

 

مسیر تشکیل شده برای خروج آب‌های شور، درست نمونه آن چیزی‌ست که خفاش‌ها با بهره گیری از انعکاس صدا، برای تشخیص محیط اطراف خود بهره گیری میکنند.در این عکسهای معلوم شد که یخچال‌های تیلور، شبکه‌ای از شکاف‌های یخی را در خود مخفی کرده‌اند که نمک با فشار بسیار بالا به آنان تزریق میشود. در ادامه، دانشمندان یک مسیر 300 متری تا رسیدن به فضای بیرونی دنبال کردند.

 

یافته‌های آنان، همین طور میتواند توضیح دهد که آب‌های شور، حتی در مکان‌هایی بسیار سرد میتوانند به صورت مایع جریان داشته باشند.یکی از اعضای تیم با نام ارین پتیت Erin Pettit» در این‌باره می گوید:آب برای منجمد شدن تمامی گرمای خود را به محیط اطراف می دهد، این گرما می تواند موجب گرم شدن یخ‌های اطراف و در نهایت آب شدن آن‌ها شود. یخچال‌های تیلور، بعنوان سردترین یخچال طبیعی جهان شناخته می شود؛ با این حال آب به صورت مایع در آن جریان دارد.

 

آب شور، دارای دمای انجامد کمتری هست. همین امر موجب میشود که آب‌های شور در چنین محیط سردی به صورت مایع در جریان بوده و موجب شکل‌گیری پدیده آبشار خون شوند.

راز آبشارهای قطب جنوب که به رنگ خون هستند

 به گزارش پارس ناز این اکتشاف، محققین را کمک می کند تا اطلاعات بیشتری از زیست‌شناسی دریاچه‌های شور در زیر یخ‌های طبیعی را کسب نمایند.مطالعات قبلی دانشمندان نشان میدهد که دریاچه‌های نمک، محیطی بسیار مناسب برای زندگی باکتری‌هایی با مقاومت بالا میباشند. میکروب‌هایی که در این مکان زندگی می کنند، قادرند برای هزاران سال از سولفات تغذیه کرده و از آن انرژی بگیرند.

 

این باکتری‌ها، با به دام افتادن در مکانی فاقد نور و اکسیژن در زیر یخچال‌ها، شروع به بازیافت انرژی از سولفات‌ها کرده و آن را به سولفیت تبدیل می کنند. نتیجه‌ی آن با ذرات آهن موجود در این منابع آبی، سولفات بیشتری را برای تغذیه باکتری‌ها ساخت میکند.

 

دانشمندان بر این باورند که این پدیده، محدود به یخچال‌های تیلور نبوده و ممکن هست در سایر نقاط جهان نیز نمونه آن وجود داشته باشد.اضافه بر اینها، دانشمندان بر این باورند که پرده‌برداری از معمای 100 ساله‌ی آبشارهای خونین قطب جنوب ، میتواند نحوه‌ی تکامل میکروب‌های در حال زندگی در این مناطق را نیز به خوبی تشریح کند.

 منبع پارس ناز

چگونه در هنگام خواب صحنه ها را کنترل کنیم؟

اشنایی با حقایق عجیب درباره تمدن مصر باستان

آیا سوسک حمام بدون سر می تواند زنده بماند؟

جنوب ,قطب ,  ,آب‌های ,نمک ,آبشارهای ,قطب جنوب ,در این ,آبشارهای خونین ,خونین قطب ,موجود در ,پدیده‌ی آبشارهای خونین

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

صفی آباد dictleproyva پایان نامه|پروژه|مقاله|پیشنهاد پروژه دانشجویی|ورد Word دلنوشته های لاله گون تجهیزات آشپزخانه صنعتی دم را غنیمت شمار compchildlohis واژه های از جنس آسمان گروه منتظرین مهدی میثاق پرینت